Muzikanten


Martin Oosterwijk studeerde hoofdvak trombone aan het Artez Conservatorium in Zwolle. Klassiek bij Gerrit Boomsma en Jazz bij Cees Smal. Hij speelde als studiomuzikant bij diverse freelance omroeporkesten ondermeer bij Vara’s Dansorkest.
Ook is hij regelmatig betrokken bij freelance symfonie-orkesten en koper ensembles zoals High Moor Brass en trombonekwartet BoneBrass. Daarnaast is hij docent koper in de regio  Zuid-West Drenthe. Als dirigent is hij actief bij verschillende fanfareorkesten en Big Bands. Martin speelt op een Conn 8H, en King 3B trombone.


Jan Bults trombone BoneBrassJan Bults uit Emmeloord bespeelt  tenortrombone en tenortuba. Hij leerde tenortuba spelen  van trompettist Geert Flik en later trombone van bastubaìst Ed Klein Hulze. Jan doorliep de vak-klas vooropleiding en vervolgde dat aan het conservatorium in Groningen waar hij les had van Sipke Bakker. Daarna was hij  parttime HaFaBra student. Enkele jaren later volgde hij privé lessen bij Luuk Tuinstra, trombonist van het Radio Kamerorkest. Jan won diverse prijzen bij soloconcoursen en  speelde o.a. solo met het Noord Nederlands Orkest o.l.v. Charels de Wolff. Jaren musiceerde hij in het Magnus Koper Ensemble o.l.v. solo trompettist en dirigent Lubertus Leutscher.  Hij speelde  bij diverse top brassbands, waarmee hij verschillende tournees naar het buitenland maakte onder meer naar Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland. Enige tijd was hij remplaçant  bij de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht. Eveneens maakte hij als instrumentaal remplaçant met vele andere orkesten en ensembles CD opnamen. Naast het klassieke  repertoire is zijn specialiteit de egerlander muziek. Jan speelt op een Conn 8H Trombone, een Besson Sovereign  Euphonium en een Miraphone cilinder Bariton


Gert van Veldhuizen uit Nes bespeelt bas- en tenortrombone bij BoneBrass. Gert studeerde trombone aan het conservatorium van Zwolle. Hij is koper muziekdocent en dirigent van een aantal orkesten. Naast diverse ensembles speelt hij in het “Nieuw Philharmonisch Orkest”.  Gert speelt op een Edwards Bastrombone en een Conn 88H Tenortrombone.

  


Wessel Bruggink uit Haulerwijk bespeelt tenortrombone. Wessel is afgestudeerd aan het conservatorium in Groningen voor het hoofdvak trombone en de aantekening tenor tuba. Hij speelde in zijn studietijd bij vele orkesten, waaronder het “Nationaal Jeugd Harmonie Orkest” o.l.v. Jan Cober. Met dit orkest maakte hij een aantal buitenlandse tournees onder meer naar Spanje, Bulgarije, de V.S. en Japan. Met een ander blazersensemble maakte hij een concerttournee naar Australië en Nieuw-Zeeland. Na zijn studietijd heeft Wessel gespeeld bij een groot aantal ensembles waaronder het “Nieuw Philharmonisch Orkest”, het “Opera Spanga Festival Orkest”, “Fryslân Brass”, koperkwartet “Brasso”, koperkwintet “Fiifresom Brass”, “Nationaal Symfonisch Kamerorkest”, het “Nederlands Theater Orkest”, “Kamerfilharmonie Der Aa”, “Cobla la Principal d’Amsterdam” en natuurlijk “BoneBrass“. Ook speelt hij bij de bigband “Want2Swing” ( www.want2swing.nl ) en een coverband. Naast zijn instrumentale taken arrangeert hij, heeft een lespraktijk en is een veel gevraagde invalkracht op trombone. Wessel speelt op een Conn 8H trombone.