Oud Muzikanten


Jan Jager BoneBrass trombone quartet
Jan Jager BoneBrass trombone quartet

Jan Jager

uit Zwolle bespeelde bas- en tenortrombone in het BoneBrass ensemble. Hij speelde voorheen in het Magnus Koper Ensemble en het Gelders Fanfare Orkest o.l.v. Tijmen Botma. Verder speelde Jan bij verschillende andere blaas en symfonieorkesten, ofwel incidenteel dan wel structureel. Jan doorliep het conservatorium in Groningen en Zwolle, arrangeert en geeft tromboneles. Enkele werken van BoneBrass zijn door hem gearrangeerd. Hij bespeelt een Michael Rath Bastrombone en een King 4B Tenortrombone. Jan is nu vaste arrangeur en adviseur van BoneBrass.

 

 

 


Tjark Jan Wierenga

uit Aalden bespeelde tenortrombone in het BoneBrass Ensemble. Hij studeerde aan het conservatorium in Zwolle en heeft instrumentale lessen gehad van Nick Danens. In zijn studietijd heeft hij met een mede student (piano) diverse solo concerten gegeven en deelgenomen aan verschillende solo en top jeugdsolisten concoursen. Tot enkele jaren geleden heeft hij bij vele operette gezelschappen gespeeld en is tevens een veel gevraagd freelance trombonist bij verschillende klassieke- en projectorkesten.


Hij speelde voorheen in het Magnus Koper Ensemble en enkele andere topblaasorkesten. Ook heeft hij bij het “Fanfareorkest Limburgse Jagers” van de Koninklijke Landmacht trombone gespeeld en heeft hiermee diverse buitenlandse tournees gemaakt. Tjark Jan heeft een aantal jaren gedirigeerd bij een fanfare en is inval dirigent geweest bij andere verenigingen. Zoals iedereen bij Bone Brass arrangeerde Tjark Jan ook diverse muziekstukken voor trombonekwartet.Verder was hij mede oprichter van, en de drijvende kracht achter BoneBrass. Tjark Jan speelde op een Edwards Tenortrombone T-327 en een Rath JP 230.

 

 

 

 


Cees Tetteroo


Albert de Roos