Muzikanten

 


Jan Bults, trombone & euphonium, BoneBrass
Jan Bults, trombone & euphonium

Jan Bults uit Emmeloord leerde tenortuba spelen  van trompettist Geert Flik en later trombone van bastubaìst Ed Klein Hulze. Jan doorliep de vak-klas vooropleiding en vervolgde dat aan het conservatorium in Groningen waar hij les had van Sipke Bakker. Daarna was hij  parttime HaFaBra student. Enkele jaren later volgde hij privé lessen bij Luuk Tuinstra, trombonist van het Radio Kamerorkest. Jan won diverse prijzen bij soloconcoursen en  speelde o.a. solo met het Noord Nederlands Orkest o.l.v. Charels de Wolff. Jaren musiceerde hij in het Magnus Koper Ensemble o.l.v. solo trompettist en dirigent Lubertus Leutscher.  Hij speelde  bij diverse top brassbands, waarmee hij verschillende tournees naar het buitenland maakte onder meer naar Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland. Enige tijd was hij remplaçant  bij de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht. Hij maakte als instrumentaal remplaçant met vele andere orkesten en ensembles CD opnamen. Jan speelt op een Kühnl & Hoyer  Trombone, een Besson Euphonium en een Miraphone Bariton.

 

 


Gert van Veldhuizen, bastrombone & trombone
Gert van Veldhuizen, bastrombone & trombone

Gert van Veldhuizen uit Nes bespeelt bas- en tenortrombone bij BoneBrass. Gert studeerde trombone aan het conservatorium van Zwolle. Hij is koper muziekdocent en dirigent van een aantal orkesten. Naast diverse ensembles speelt hij in het “Nieuw Philharmonisch Orkest”.  Gert speelt op een Edwards Bastrombone en een Conn 88H Tenortrombone.

 

 

 

 


Joop Mars, trombone & alttrombone
Joop Mars, trombone & alttrombone

Joop Mars  uit Appingedam begon op 9-jarige leeftijd met cornet spelen. Daarna stapte hij over naar althoorn en speelde als solo-altist bij diverse brassbands. Naast de althoorn bespeelde Joop de alttrombone in diverse trombonekwartetten. Later stapte hij over naar tenortrombone. Joop had les van trompettist Jan Smit en trombonist Wilbert Zwier en volgde workshops bij onder ander Sandy Smith. Sinds enkele jaren is Joop trombonist bij Music4Christ en remplaçant bij diverse orkesten. Joop speelt op een Vincent Bach 36BOG tenortrombone, een Courtois 131R alttrombone en een Thomann Superior bariton.

 

 

× Whatsapp